Påskekaffe

Vil du se hvordan vi brenner vår gode Påske-Vardekaffe? Det vil bli fyrt opp i den erverdige kaffebrenneren fra 1870 ca. kl.14.

Påskekaffe
Påskekaffe

Tidspunkt

30.mars 2022

Onsdag: 14:00-16:00

Priser

Alle: gratis

Her finner du oss

Kaffebrenneriet Patrick Volckmar
Freiveien 8
6510 Kristiansund

Kontaktperson:

Telefon: 99 62 62 02
stein-gunnar.sommerset@nordmorsmusea.no

Vis på kart

En historie om lidenskap for kvalitet

Onsdag 30. mars er Kaffebrenneriet åpent og det årets Vardepåskekaffe skal brennes!

På museumskafeen Patrick Volckmar brenner vi vårt sorte gull etter håndverkstradisjon overlevert oss i 1999.

Kaffebrenneren vår er kullfyrt og produsert i 1870 av Emmericher Maschinenfabrik i Emmerich am Rhein i Tyskland og veier 3 ½ tonn. Maskinen var i kommersiell bruk helt fram til 1970 hos Kristiansunds-firmaet Torstein Pedersen Engros, på Storkaia, byens hjerte. I 1999 overtok museet kaffebrenneren og merkenavnet Varde-kaffe, siden da har vi drevet det vi mener er den eldste kullfyrte kaffebrenneren i drift i Nord-Europa.

Kaffebrenner Willy Larsen, som hadde stått for kaffe-brenningen hos TP engros, ble den store læremesteren. Han hadde brukt brenneren i mange tiår og hadde inngående kjennskap til både maskinens luner og Vardekaffens hemmeligheter. Vi fikk brent mange ladninger sammen med ham og kunnskapen og innsikten er overført gjennom handling – handlingsbåren kunnskap i beste forstand!

Økologisk Honey kaffe

I år bruker vi en en veldig smakfull kaffe til vår påskekaffe; Økologisk Honey. Dette er en spesialkaffe fra Honduras som er Honey prosessert. Dette gir kaffen et mer sødmefylt preg og kaffen har toner av karamell, sitrus, aprikos og nøtter.

Kom og se!

Blandingen vil bli fyrt opp i den erverdige kaffebrenneren fra 1870 ca. kl.14:00. 

Kaffebrenneren fyres opp til 180 grader med kull og bjørkeved. Tre kvart time tar det før brenneren blir varm nok. Deretter varmes hele blandingen i trommelen til ca. 180 grader, og etter 10-15 minutter er bønnene ferdige. Når de mørkebrune kaffebønnene er ferdig, tømmer vi de ut i den store avkjølingstrommelen.

Pop-up salg!

Knall tilbud kun denne dagen; 4 Nordmøre museums årbøker 100- kr!

 

Du er velkommen til å være med på museumskafé!

Andre aktiviteter fra Kristiansund

Strikkekaffe

Aktivitetsbasert arrangement
Kristiansund
26.april 2022

Strikkekaffe

Aktivitetsbasert arrangement
Kristiansund
3.mai 2022

Strikkekaffe

Aktivitetsbasert arrangement
Kristiansund
10.mai 2022

Bacalaokonkurransen 2023

Kristiansund
17.juni 2023

Velkommen til årets bacalaokonkurranse. Denne tradisjonsrike konkurransen holdes for 27. gang. Vi er på jakt etter folkets beste bacalao. Nytt i år er at vi kun har folkets klasse.

Scroll til toppen