Kaffebrenning - En duft av historie

Kaffebrenning - En duft av historie

Tidspunkt

5.september 2023

Kl. 12:00-15:00

Priser

Alle: gratis

Her finner du oss

Handelshuset Patrick Volckmar
Freiveien 8
6510 Kristiansund

Kontaktperson:

Ann-Charlott Sommer-Ekelund
Telefon: 95 97 11 54
anncharlott@nordmorsmusea.no 

Vis på kart

Kulturminnedagene 2023: Levende kulturarv

«Levende kulturarv» refererer til praksis, kunnskap og ferdigheter som har blitt overført fra en generasjon til den neste, og som fortsatt er i bruk i dag. En rekke ferdigheter, håndverk og yrker gjør det mulig for oss å opprettholde og ta vare på kulturarven vår på mange måter. Dette temaet gir oss mulighet til å se nærmere på arbeidet som utføres av forvalterne av kulturarven vår. Den skal undersøke hvordan gårsdagens kulturarv har blitt til dagens, og hvordan denne arven kan, takket være mennesker som gir sin kunnskap videre, ivaretas for fremtidige generasjoner.

En duft av historie: Kaffebrenning på Handelshuset Patrick Volckmar - Læring og Tradisjon

Kom og opplev det autentiske håndverket når vi tenner flammen i vår ærverdige kaffebrenner fra 1870, rundt klokken 12:00. Denne dagen er spesiell, for vi ønsker å dele vår lidenskap og kunnskap med deg!

Vår kaffebrenner antennes med kull og bjørkeved, og det tar omtrent tre kvarter før den når den rette temperaturen. Deretter blir hele kaffeblandingen oppvarmet i trommelen til ca. 160 grader, og etter 15-20 minutter er bønnene ferdige. Når de har fått den perfekte, mørkebrune fargen, tømmer vi dem i den store avkjølingstrommelen.

Men denne dagen handler ikke bare om å se og lukte. Vi ønsker også å invitere deg til å lære. Vi oppfordrer nye frivillige til å bli med og utforske denne historiske metoden. Det er en flott sjanse til å forstå prosessen og bære videre vår stolte tradisjon.

Kom og vær en del av vår kaffebrenningsfamilie. Lær, del og nyt den rike historien bak hver kopp av vår Varde-kaffe. Velkommen til en dag med kunnskap, lidenskap og deltakelse!

Handelshuset Patrick Volckmar

Handelshuset og museumskafeen er et bindeledd og et naturlig stoppeested på din vandring mellom byens sentrum, Mellemværftet og Klippfiskmuseet på Milnbrygga. Her kan du ta deg et pust i bakken, mens du nyter sola og den gode Varde-kaffen vår.

Arrangementet inngår i Kulturminnedagane 2023

Kulturminnedagane 2023 som har temaet "Levande kulturarv", med fokus på den kunnskap og handverket som trengst for å ivareta kulturarven vår og dei mange kulturminna landet rundt.

Andre aktiviteter fra Kristiansund

Kaffebrenning

Aktivitetsbasert arrangement
Kristiansund
22.august 2023

Strikkekaffe

Aktivitetsbasert arrangement
Kristiansund
26.april 2022

Strikkekaffe

Aktivitetsbasert arrangement
Kristiansund
3.mai 2022

Strikkekaffe

Aktivitetsbasert arrangement
Kristiansund
10.mai 2022

Bacalaokonkurransen 2023

Kristiansund
17.juni 2023

Velkommen til årets bacalaokonkurranse. Denne tradisjonsrike konkurransen holdes for 27. gang. Vi er på jakt etter folkets beste bacalao. Nytt i år er at vi kun har folkets klasse.

Allehelgensaften på Klippfiskmuseet

Aldersbestemt arrangement
Kristiansund
4.november 2023

På allehelgensaften går de døde iblant oss. Bli med på en vandring i et mørklagt museum og møt noen av de historiske personene fra Milnbrygga (Norsk klippfiskmuseum). Sammen utforsker vi historien med lys og lykter!

Skinnfellkurs

Aktivitetsbasert arrangement
Kristiansund
10.november - 12.november 2023

Vi holder skinnfellkurs i våre lokaler i museumskaféen Patrick Volckmar helgen 10. - 12. november.

Juleverksted på Patrick Volckmar

Kristiansund
16.desember 2023

Vi ønsker velkomment til et gammeldags juleverksted for barn på museumskaféen Patrick Volckmar lørdag 16. desember.

Jul i Vågen

Kristiansund
3.desember 2023

Søndag den 3. desember forvandles Vågen i Kristiansund igjen til et tradisjonelt julemarked med masse aktiviteter og tilbud.

Scroll til toppen