Vev rya først!

Foredrag om båtryer og spinnekafé på Geitbåtmuseet.

Vev rya først!

Tidspunkt

8.oktober 2023

Kl. 15:00-17:00

Priser

100,- kr

Utstillinga er open etter foredraget

Her finner du oss

Geitbåtmuseet
Valsøyfjordvegen 1349
6687 Valsøyfjord

Telefon: 45298110
lisabeth@nordmorsmusea.no

Vev rya først! -Om å lese, analysere, og rekonstruere små valg på gamle båtryer

Birgit Fiske Hokstad har skrive bacheloroppgåve om båtryer og vevd ei fargesprakande båtrye.
Anne Botten Stokke har veve ei båtrye som heng utstilt i museet, der ho har nytta ull frå egne spælsau til å spinne floss. Denne sundagen er vi so heldige å få besøk av begge to.

Foredraget til Birgit varar omlag 45 minutt, og so vil det bli tid å drikke kaffi og å lære seg å spinne floss av ull frå norsk utegangarsau saman med Anne Botten Stokke.

Geitbåtmuseet

Kom og opplev en unik utstilling på Geitbåtmuseet! Ta turen og bli med på en reise gjennom 500 år med "Noko å fara med - Geitbåten gjennom 500 år".

Denne spennende utstillingen gir deg muligheten til å komme tett på mer enn 50 autentiske geitbåter. Geitbåten, som ble bygd og brukt på Nordmøre og i deler av Romsdal, tilhører det eldste sjiktet av tradisjonsbåter her i landet. En særegenhet ved geitbåten er de nederste "bordgangene" som er hogd i fasong. Riggen og seilet har holdt seg uendret i flere hundre år. I en teknologihistorisk sammenheng er geitbåten derfor avgjørende for å forstå utviklingen av tradisjonsbåter i Norge, både i fortid og fremtid. Geitbåten og Geitbåtmuseet representerer en viktig kunnskapsbase både nasjonalt og nordisk.

Høstferie 2023

Andre aktiviteter fra Heim

Scroll til toppen