Geitbåtmuseet

På Geitbåtmuseet har vi nærmere 50 ulike varianter av den nordmørske tradisjonsbåten.

Geitbåtmuseet

Åpningstider

1. juli til 13. august 2023

Tirsdag-Søndag kl. 12-16

Priser

Voksen, kr 100,-

Barn under 16, gratis

Grupper 10-20 pers, kr 90,-

Grupper over 20-30, kr 85,-

Her finner du oss

Geitbåtmuseet
Valsøyfjordvegen 1349
6687 Valsøyfjord

Telefon: 45298110
lisabeth@nordmorsmusea.no

Nordmørsbåten klatrer som ei geit på bølgene

Geitbåten ble bygd og brukt på Nordmøre og i deler av Romsdal. Teknologisk hører geitbåten til det eldste sjiktet av tradisjonsbåter her til lands. Et særtrekk er at de nederste «bordgangene» er hogd i fasong. Rigg og segl har vært uforandret i flere hundre år. I teknologihistorisk sammenheng er geitbåten derfor avgjørende for å forstå utviklingslinjer for tradisjonsbåter i Norge, både framover og bakover i tid. Geitbåten og Geitbåtmuseet representerer derfor en viktig kunnskapsbase i norsk, så vel som i nordisk sammenheng.

Geitbåtmuseet, med sin avdeling Husasnotra som har et treårig opplæringstilbud i tradisjonstømring kalt næmingeordninga, er primært et aktivitetsmuseum hvor håndverk blir holdt levende med bygging både av hus og båter i tradisjonelle teknikker. Vi tar også oppdrag med restaurering.

I tillegg til eget forskningsarbeid er samarbeid med eksterne forskningsmiljøer med på å gi oss stadig mer kunnskap.I tillegg til Nordmørsmuseas facebook-side der du får informasjon om det som skjer i hele Nordmøre, har Husasnotra egen Facebookside.

Hva skjer i Geitbåtmuseet

Scroll til toppen