Geitbåtmuseet

På Geitbåtmuseet har vi nærmere 50 ulike varianter av den nordmørske tradisjonsbåten.

Geitbåtmuseet

Åpningstider

1. januar til 31. desember

Geitbåtmuseets båtsamling er dessverre stengt for besøkende inntil utstillingen i det nyrenoverte «Sliperiet» er ferdig.

Priser

Ingen priser er oppgitt.

Her finner du oss

Geitbåtmuseet
Valsøyfjordvegen 1349
6687 Valsøyfjord

Telefon: 47958049/45298110
lisabeth@nordmore.museum.no

Nordmørsbåten klatrer som ei geit på bølgene

Geitbåten ble bygd og brukt på Nordmøre og i deler av Romsdal. Teknologisk hører geitbåten til det eldste sjiktet av tradisjonsbåter her til lands. Et særtrekk er at de nederste «bordgangene» er hogd i fasong. Rigg og segl har vært uforandret i flere hundre år. I teknologihistorisk sammenheng er geitbåten derfor avgjørende for å forstå utviklingslinjer for tradisjonsbåter i Norge, både framover og bakover i tid. Geitbåten og Geitbåtmuseet representerer derfor en viktig kunnskapsbase i norsk, så vel som i nordisk sammenheng.

Geitbåtmuseet, med sin avdeling Husasnotra som har et treårig opplæringstilbud i tradisjonstømring kalt næmingeordninga, er primært et aktivitetsmuseum hvor håndverk blir holdt levende med bygging både av hus og båter i tradisjonelle teknikker. Vi tar også oppdrag med restaurering.

I tillegg til eget forskningsarbeid er samarbeid med eksterne forskningsmiljøer med på å gi oss stadig mer kunnskap.I tillegg til Stiftelsen Nordmøre museums facebook-side der du får informasjon om det som skjer i hele Nordmøre, har Husasnotra egen Facebookside

Artikler

Scroll til toppen