Atelier Benkow

Tre generasjoner jødiske fotografer

Atelier Benkow

Tidspunkt

21.september - 31.oktober 2021

mandag–fredag

10:00–14:00

Priser

Alle: gratis

Her finner du oss

Addresse ikke registrert.

Kristiansund

Åpningsdag

Lørdag 18. september åpner vi vandreutstillingen «Atelier Benkow – tre generasjoner jødiske fotografer» fra Jødisk museum i Oslo.

Atelier Benkow

Politikeren Jo Benkow kom fra en familie av jødiske fotografer. Historien om familien Benkow begynner med Chaim Benkowitz som var fotolærling i byen Grodno i Russland. Familien flyktet fra datidens Tsar-Russland til Sverige og dro senere til Norge. I denne fotoutstillingen forteller vi deres dramatiske historie. Den handler om pågangsmot og utholdenhet, men også om store tap.

Kristiansund

Kristiansund var den tredje største «jødiske» byen i Norge, etter Oslo og Trondheim i mellomkrigstiden. Ivan Isak Benkow var en av de første jødene som slo seg ned i byen og hadde sin fotoforretning i "Reitans Gaard i Torvgaten" fra 1911. I utstillingen kan du lese mer om de andre kristiansundsjødene og de 18 kristiansundere som ble deportert i Auschwitz og drept kun fordi de var jøder.

Åpningstid

18. september - 31. oktober

Mandag til fredag kl. 10:00-14:00

Byvandring

I Kristiansund finnes det 18 snublesteiner: fysiske monumenter som skal hjelpe oss med å huske og minnes deportasjon og flukt. Vi skal arrangere byvandringen på leting etter snublesteiner.

Prosjektet med snublesteiner kan du lese mer om her.

Scroll til toppen