Museumshagen på Leikvin

Museumshagen kan besøkes også utenom åpningstid. I hagen kan du både slappe av og nyte medbrakt niste og lære mer om hva som finnes her. Bygningene har utendørs skilting.

Ta en vandring blant bygninger fra de siste 600 årene

Det ble først dyrket frukt i hagen på Leikvin på 1700-tallet. Siden har det vært frukttrær her. I hagen ligger mesteparten av museets bygninger. Det startet i det spede med Leikvinstøgu, stallen, kapellet og Krestofferstøgu som alltid har ligget her. Så ble flere bygninger flyttet til slik at du i dag kan se flere forskjellige bygninger fra ulike steder i kommunen og fra forskjellige årstall. Bygningene er alle tilrettelagt med skilt utenfor slik at man også kan lese seg til husenes historie. Den eldste bygningen er Flåstuo som er fra 1450-tallet.

Hagen har flere benker og bord, her kan du sitte ned og nyte omgivelsene. Det er et populært utfluktsmål for folk som bare vil slappe av, kanskje med en medbrakt kopp kaffe. I sesongen kan man også kjøpe noe å bite i i museumsbutikken.

Fra hagen kan man se både Vinnu og Skorga, to av de høyeste fossene i verden. Vinnu er faktisk den høyeste fossen på det Eurasiske kontinent.

 

Scroll til toppen