Podeverksted

Pod ditt eget frukttre!

Podeverksted

Tidspunkt

24.mars 2024

Kl. 13.00

Priser

Billettpris: 150 kr

Grunnstamme: 120 kr

Her finner du oss

Svinviks arboret
Todalsvegen 785
6640 Kvanne

Telefon: 91 39 94 52

svinviks.arboret@nordmorsmusea.no

Podeverksted

Vi ønskjer velkomen til årets podeverkstad i Svinviks arboret.

Her får du lære grunnleggjande teknikk for poding, og om kva du bør tenkje på når det gjeld val av podekvist og grunnstamme, samt korleis du skal ta vare på treet på beste måte.

Ta med eiga hagesaks (liten type) og podekniv dersom du har. Vi har nokre knivar til utlån som ein kan dele på, og nokre til sals. Ta gjerne også med eigne podekvistar om du har eit tre du ønskjer å bruke i podinga. (Best å klippe desse like før du kjem, evt. lagre i kjøleskap i mellomtida).

Vi har grunnstammar til sals (til eple og pære) og godt med podekvist.

Arbeidet skjer utandørs, kaffepause kan tas innandørs.

Alle velkomne, både du som er nybegynnar og nysgjerrig på poding, og du som er erfaren og vil vere med og pode ilag med andre.

Svinviks arboret

Arboretet er mest kjent for den store rododendronsamlingen med ca. 375 ulike typer (arter, kultivarer og hybrider) som blomstrer så vakkert i alle farger tidlig på sommeren. En annen stor del av hagen er bartresamlingen, med mer enn 250 ulike. Du finner også tradisjonelle staudebed,prydbusker av mange slag og en gammel frukthage. Det er en spesiell opplevelse å vandre på de eventyrlige stiene under mektige rododendroner, ikke bare for den hageinteresserte, men for hele familien.

 

Andre aktiviteter fra Surnadal

Sesongåpning

Familiearrangement
Surnadal
20.mai 2023

Mer informasjon kommer!

AD UNDAS

Familiearrangement
Surnadal
8.juli 2022
Scroll til toppen