Krigens skjebner - Utendørs forestilling på Leikvin

Sunndal bygdemuseum - Leikvin kan med stor glede ønske velkommen til et unikt utearrangement på Vinnu arena med forestillingen Krigens skjebner med Ross Kolby og Aage Georg Sivertsen fredag 1. Juli

Krigens skjebner - Utendørs forestilling på Leikvin

Tidspunkt

1.juli 2022

19.00

Priser

100 kr

Her finner du oss

Sunndal bygdemuseum
Leikvinvegen 21
6612 Grøa

Telefon: 97 47 19 42 Avdelingsleder:
jarle@nordmorsmusea.no

Vis på kart

Krigens skjebner

Ross Kolby

Ross Kolby arbeider som kunstmaler, skuespiller og forfatter. Han er utdannet ved Statens Kunst- og Håndverksskole (KHiO) i Oslo og Accademia di Belle Arti i Roma. Han har i mange år hatt en dyp interesse for 2. verdenskrig, som kunstnerisk har ledet til at han har malt portretter av noen av Norges og Storbritannias mest sentrale personer fra krigen.
Som skuespiller medvirker han i film-, TV- og teaterproduksjoner, og har skrevet Krigens skjebner for å bidra til det kontinuerlige arbeidet for å styrke og verne om demokratiet.

Aage Georg Sivertsen

Aage Georg Sivertsen er utdannet historiker og kriminolog, samt forfatter av 19 bøker. Han har arbeidet som journalist i NRK i perioden 1993–2003, produsert 11 radiodokumentarer og jobbet to år i Dagsnytt 18. Han har også vært ansatt i TV 2, hvor han var journalist i Dokument2.

Sovjetiske krigsfanger i Norge

Vandreutstillingen fra Falstadsenteret om de Sovjetiske krigsfanger i Norge vil være åpen fra Kl 18.00.

Utstillingen «Sovjetiske krigsfanger i Norge» forteller historien om de nærmere 100.000 sovjetiske krigsfanger og sivile tvangsarbeidere som ble sendt til Norge under 2. verdenskrig. Flere av disse døde i Sunndal, halvparten var fra Ukraina.

Velkommen til Sunndal bygdemuseum

Lokalisert mellom to av verdens høyeste fosser ligger Sunndal bygdemuseum - Leikvin. Hele Sunndalshistoria er tilgjengelig på en gang, spesielt historiene rundt de britiske lakselorden.

Andre aktiviteter fra Sunndal

Scroll til toppen