Tingvoll museum

Bli med tilbake i tid og opplev hvordan hverdagen var for bygdefolk for over 100 år siden, i vakre Tingvollia.

Tingvoll museum

Åpningstider

20. juni til 20. august

Omvisning starter kl. 12:00 og 14:00 hver tirsdag, onsdag og fredag.
Hver torsdag: Aktivitetsdag 12:00-15:00 

Åpent for bestilling av omvisning og arrangementer hele året.

Priser

Voksne: 100,-
Barn: Omvisning gratis. Delta på aktivitetsdag: kr 75,-  

Her finner du oss

Tingvoll museum
Reitvegen 61
6630 Tingvoll

Telefon: 95 03 28 05
marianne@nordmore.museum.no

Vis på kart

Et levende museum

På Tingvoll museum kan dere bli med inn i historien og høre fortellingene om hvordan det gamle bondesamfunnet ble satt under press og levekårene endret seg på 1800- og 1900-tallet, ikke minst for kvinner og barn.

Vi tar dere med på omvisninger og forteller historier om folk som levde livene sine her, de som reiste bort og hvor de tok veien. Vi arrangerer kulturhistoriske aktiviteter og viser hvordan vi tresker korn, maler på bekkakvern, baker flatbrød, hersjer høy eller smir i smia vår. Hver torsdag i skolens sommerferie inviterer vi barn og voksne til å delta i kulturhistoriske aktiviteter, og en torsdag kan alle som vil, kle seg om og delta i en skoletime fra ca. år 1900.

Tingvoll museum ligger ved inngangsporten til et attraktivt turområde, og på sommeren kan man bruke gapahuk og bålplass, eller besøke et stavlinebygg med gammeldags utedo på Geilhaugen. Om vinteren er det flotte, oppkjørte løyper innover fjellet og inn til en skihytte.

Grupper kan bestille omvisning og arrangementer hele året.

I tillegg til Stiftelsen Nordmøre museums facebook-side der du får informasjon om det som skjer i hele Nordmøre, har Tingvoll museum en egen Facebookside der du kan følge aktivitetene gjennom året. 

 

Artikler

Scroll til toppen