Åsen bygdemuseum

Friluftsmuseum med bygningssamling på den gamle garden Åsen på Eidet i Surnadal.

Åsen bygdemuseum

Åpningstider

1. mai til 1. september:

Museet tar i mot grupper for forhåndsbestilte besøk i perioden 01.mai til 01.sept, Det er planlagt åpne dager til høsten, dette vil bli annonsert.

Priser

Voksen: 75 kr

Barn under 16 år: Gratis

Her finner du oss

Åsen bygdemuseum
Østbødalsvegen 53
6650 Surnadal

Telefon: 91399452 Avdelingsleder:
maja@nordmorsmusea.no

Lokalhistorisk samling

Bygdemuseet er et tradisjonelt friluftsmuseum med samling av bygninger fra ulike tidsepoker og utstillinger av gjenstandssamlinger med lokal tilknytning. Museets varierte samlinger omfatter alt fra en fredet røykovnsstue fra Torvik til 1950-tallets interiør. Her kan du se både små temautstillinger og basisutstillinger i de historiske bygningene, og lære mer om utvandringshistorie, livet på sommerhotellet Gulla Gård og Åsen sin spesielle historie som kommunalt aldershjem tidlig på 1900-tallet.

Museet tilbyr opplegg for barnehager og skoler i vår- og høstsemesteret.

Husk at museumsområdet er alltid åpent, selv når utstillingene ikke er åpne. Museet benytter appen Kulturpunkt, som du kan laste ned gratis. Her vil du finne tekst, bilder og annen informasjon om de ulike museumsbygningene ved bruk av QR-koder. Tilbudet er under utvikling, men åpnet for bruk!

I tilknytning til Åsen bygdemuseum er Kavlvegen kultursti under oppbygging, i regi av Surnadal kommune, med startpunkt fra museet. Følg facebooksiden til prosjektet for oppdatering og informasjon.

________________________

Har du gjenstander eller bilder som du ønsker å gi til museet?

Da ønsker vi gjerne at du beskriver gjenstanden og historikken, og helst et foto, og sender til oss pr. e-post: maja@nordmorsmusea.no.

Vi samler opp henvendelser og vurderer dem samlet i inntakskomiteen i løpet av høsten.

Hva skjer i Åsen bygdemuseum

Fast utstilling i Åsen bygdemuseum

Utvandrere fra Nordmøre

I siste halvdel av 1800-tallet emigrerte svært mange nordmenn til Amerika, med håp om en ny start

Artikler

Scroll til toppen