Norsk myrmuseum

Norsk myrmuseum er et moderne museum med tema myrdyrking, torvdrift, bureising og myrnatur. Museet holder til i fjøset på Moldstad forsøksgård, i grønne og naturskjønne omgivelser midt på Smøla!

Norsk myrmuseum

Åpningstider

Åpningstider for 2024 kommer snart. Ta gjerne kontakt for besøk utenfor sommersesong!

 

Priser

Voksen: 75,-

Barn: Gratis

 

Her finner du oss

Norsk myrmuseum
Nyjordsveien 973
6570 Smøla

Telefon:  47 32 07 70

Avdelingsleder:
silje.gulstad@nordmorsmusea.no

Bureisingshistorie

Da Moldstad forsøksgård ble lagt ned 01.01.1995, markerte det slutten på en epoke med satsning på myrdyrkning og bureising i Norge. Forsøksgården på Mære, selskapene Ny Jord og Det norske Myrselskap var allerede lagt ned eller fusjonert bort. Sterke krefter i miljøet tok til orde for at Moldstad skulle bli et museum. Her var det ønskelig å presentere kunnskapen om myrdyrkning og at historien om den organiserte bureisinga i Norge skulle bli fortalt.

Norsk myrmuseum står fram som en av de mest spennende museumssatsningene på Nordmøre de siste årene. Norsk myrmuseum har et nasjonalt perspektiv, samtidig som tar det for seg arbeidet ved forskningsgården på Frostadheia, som var et viktig nasjonalt senter for bureising og forskning på myr. Prosjektet er godt fundert i regionale og nasjonale fagmiljøer.

 

I tillegg til Stiftelsen Nordmøre museums Facebookside der du får informasjon om det som skjer i hele Nordmøre, har musea på Smøla en egen Facebookside.

Hva skjer i Norsk myrmuseum

Scroll til toppen