Mellemværftet

Kom inn i vårt levende museum og opplev gamle håndverkstradisjoner i skipsverftet fra 1856.

Mellemværftet

Åpningstider

Åpent hele døgnet.

Museets uteområde er åpent hele året og har gratis inngang.

Priser

Voksen: Gratis

Barn: Gratis

Cruise-/gruppeomvisning: 85,- per person

Minstebestilling: 600,-

Her finner du oss

Mellemværftet
Kranaveien 24
6510 Kristiansund

Telefon: 715 87 000
post@nordmorsmusea.no

Vis på kart

Mellemværftet

Mellemværftet er landets eneste museumsverft, og dets viktigste oppgave var vedlikehold av regionens store flåte av små seilskip. Her finner dere tre slipper (hælinger) som kan ta fartøy opptil 90 fot, samt en verkstedbygning med maskinverksted og smie, og tidligere var det også et støperi her.

I bolighuset bodde de fire verftseierne og deres familier, og i etasjen under finner vi snekkerverkstedet og en tømmermannshuk hvor bøkkeren holder til.

Det er fortsatt jevnlig aktivitet i Mellemværftet gjennom hele året, og våre håndverkere og slippmester, samt medlemmene i Fartøyvernforeningen lager liv og røre på verftsområdet til enhver tid. Vi arrangerer også smikurs for de som ønsker å lære mer om gamle håndverktradisjoner.

I 2018 ble Mellemværftet fredet og betegnet som et kulturminne av Riksantikvaren. Formålet med dette er å beholde Mellemværftet som et bygnings- kultur- og industrihistorisk fremstilling av et 1800-talls skipsverft. Hvis du vil vite mer om dette, kan du klikke her.

I tillegg til Nordmørsmuseas facebook-side der du får informasjon om det som skjer på hele Nordmøre, har virksomheten i Kristiansund en egen Facebook-side og Instagram-side.

Eksterne koblinger om Mellemværftet: 

Mellemværftet som kulturminne

Scroll til toppen