Klippfiskmuseet

Opplev klippfiskens historie fra den ble brakt til Kristiansund tidlig på 1700-tallet, og dens utvikling og betydning for handel og næring frem til i dag.

Klippfiskmuseet

Åpningstider

23. juni til 31. august 2023

Mandag: 12:00-16:00
Tirsdag til søndag: 12:00-17:00

Priser

Voksen: 120,-

Skoleelev eller student med bevis: 90,-

Honnør: 90,-

Barn under 16 år: Gratis


Cruise/gruppe: 140,- per person
Minstebestilling: 600,-

Her finner du oss

Milnbrygga
Dikselveien 20
6512 Kristiansund

Telefon: 715 87 000
post@nordmorsmusea.no

Vis på kart

Milnbrygga

Se det autentiske miljøet i den gamle svalgangsbrygga fra 1700-tallet. Her blir du guidet gjennom bryggas unike og urørte innredning og får oppleve den helt spesielle atmosfæren med lukt av klippfisk og salt i veggene. Her finner du også flere fotoutstillinger som viser livet på klippfiskbergene og hvordan klippfiskframstillingen og eksporten foregikk på tradisjonelt vis.

Når du kommer til Milnbergan, står du på et av landets eldste og største klippfiskberg. Brygga nedenfor ble bygd av en av grunnleggerne av klippfisknæringen i Kristiansund og Norge, William Gordon, i 1749, men har fått  navnet sitt etter dens neste eier, Walter Miln, som kjøpte den i 1772.

Klippfiskproduksjon

Stedet var svært gunstig for klippfiskproduksjon på grunn av de store områdene med svaberg rundt brygga. Sesongen startet i mars og varte hele sommeren. Torsken ble flekket, saltet og lagt i press i lasterommene på båtene. Når fisken kom til Kristiansund, ble den først vasket i fjæra, og deretter saltmodnet og vasket på nytt, før den ble lagt ut på «bergan» til tørk. Tørkingen tok rundt fire til seks uker eller lenger, avhengig av været. I sesongen kunne det arbeide 150 personer her, og en stor del av dem var kvinner og barn.

Bacalaokonkurransen 2022

Den årlige konkurransen foregår for 26. gang på Norsk klippfiskmuseum i Milnbrygga på Gomalandet i Kristiansund, og gjelder tradisjonell Kristiansundsbacalao, uten moderne tilsetninger, men full av eksotiske og mystiske smaker! Lørdag 25. juni, åpent for alle!

Bacalaovinnere 2022

Vinnere av privat klasse ble Ingvald Rønninghaug og Dødeladen med Susu Lwin i storkjøkkenklassen. Les mer HER!

SOME

I tillegg til Stiftelsen Nordmøre museums facebook-side der du får informasjon om det som skjer på hele Nordmøre, har virksomheten i Kristiansund en egen Facebook-side og Instagram-side

To find accommodations in Kristiansund, visit HotelsCombined.

Eksterne koblinger om klippfisk:

Bittersøt storhet (Tidens Krav)
Klippfisk på portugisisk
Klippfiskbutikken, Garshol

Hva skjer i Klippfiskmuseet

Bacalaokonkurransen 2023

Kristiansund
17.juni 2023

Velkommen til årets bacalaokonkurranse. Denne tradisjonsrike konkurransen holdes for 27. gang. Vi er på jakt etter folkets beste bacalao. Nytt i år er at vi kun har folkets klasse.

Fast utstilling i Klippfiskmuseet

Scroll til toppen