Noko å fara med - Geitbåten gjennom 500 år

Noko å fara med - Geitbåten gjennom 500 år
Geitbåtmuseet. Foto: Virginia Bertani - Nordmørsmusea

Geitbåtmuseet

Kom og opplev en unik utstilling på Geitbåtmuseet! Ta turen og bli med på en reise gjennom 500 år med "Noko å fara med - Geitbåten gjennom 500 år".

Denne spennende utstillingen gir deg muligheten til å komme tett på mer enn 50 autentiske geitbåter. Geitbåten, som ble bygd og brukt på Nordmøre og i deler av Romsdal, tilhører det eldste sjiktet av tradisjonsbåter her i landet. En særegenhet ved geitbåten er de nederste "bordgangene" som er hogd i fasong. Riggen og seilet har holdt seg uendret i flere hundre år. I en teknologihistorisk sammenheng er geitbåten derfor avgjørende for å forstå utviklingen av tradisjonsbåter i Norge, både i fortid og fremtid. Geitbåten og Geitbåtmuseet representerer en viktig kunnskapsbase både nasjonalt og nordisk.

Vi inviterer deg til å bli med oss på denne unike opplevelsen. Ta med familie og venner og besøk Geitbåtmuseet for å oppdage historien og håndverket knyttet til geitbåten. Utstillingen er en sjelden mulighet til å fordype seg i en viktig del av vår kulturarv. Vi ser frem til å ønske deg velkommen!

Åpningstider

1. juli til 13. august 2023
Tirsdag-Søndag kl. 12-16

Scroll til toppen