Sydame og skredder på Kråksundet

Kom og oppdag tekstilkunstens tidløse skjønnhet på vår utstilling du ikke må gå glipp av!

Sydame og skredder på Kråksundet
Brudekjøle sydd av Agnes Lorense Kristiansen. Detaljer. Foto: Virginia Bertani - Nordmørsmusea

Sommerutstilling 2023 på Kråksundet

Kråksundet sjøbruksmuseum finner du denne unike utstillingen, som er åpen søndagene 9. 16. 23. 31. juli og 06. august fra kl. 13.00 til 17.00.
Vi presenterer noen av mesterverkene skapt av Agnes Lorense Kristiansen og Jakob Sandvik.

Agnes og Jakob

Agnes Lorense Kristiansen (1920-2017), født og oppvokst på en liten gård i Mjosundet, overvant polio og ble en dyktig syerske, kjent for sitt gode håndverk og gode humør.

Jakob Sandvik (1884-1979), kjent som "Jakken" blant folk, var en dyktig skredder. Med sitt muntre vesen etablerte han sitt eget skredderverksted og ble et aktivt medlem av lokalsamfunnet, ledet et blandet kor og engasjerte seg i misjonsarbeid.

Gå ikke glipp av muligheten til å fordype deg i en verden av sjarm og stil ved å besøke utstillingen. Vi gleder oss til denne ekstraordinære kunstopplevelsen!

Kråksundet sjøbruksmuseum

Kråksundet har lange tradisjoner for ulike former for kystfiske. Her har det blitt drevet med landnotfiske etter sild, og en første «moderne» klippfiskproduksjonen i Norge startet her, da hollenderen Jappe Ippes fikk kongens godkjenning og enerett til å starte med denne produksjonsmetoden her i 1691.

Scroll til toppen