Strikkemønsterkonkurransen - vi har en vinner! 

Nordmørsmusea lyste i vår ut en strikkemønsterkonkurranse med tema "Nordmørsmotiv".

Strikkemønsterkonkurransen - vi har en vinner! 
Fagleder formidling ved Nordmørsmusea AS, Ann-Charlott Sommer-Ekelund, og konkurransevinner Bente Gundersen i vinnerbidragene NordVesten og NordaBlæsten.

Dette var oppgaveteksten:

"Med utgangspunkt i våre tradisjoner, kulturhistrie og landskap skal mønsteret gjenspeile Nordmøre. Mønsteret skal være til en genser eller en kofte, og deltakerne kan hente inspirasjon fra det du ønsker i vår kulturarv og vårt kulturlandskap."

Ved konkurransens utløp hadde vi fått inn ett større bidrag bestående av en rekke plagg med ulike mønstre fra nordmørsk kulturarv. Dette kom fra Bente Gundersen på Frei.

Her er vurderinga fra Nordmørsmusea:

  • Bente Gundersen har vunnet førstepremie i konkurransen om strikkemønster med tema Nordmørsmotiv. Hun har levert inn solide bidrag som svarte ut utlysningen og som følger konkurransens regler. Plaggene NordVesten og Nordablæsten er flotte mønstre som tar utgangspunkt i noe vi alle kjenner som nordmørsk, nettopp Nordmørsåkleet. Mønstrene er tydelig gjenkjennelige, godt utført og ikke for kompliserte å strikke selv for en som begir seg ut på sin første mønsterstrikk. Nordmørsmusea berømmer bidraget og gir dette førsteplassen. 

  • Vi gir også andreplassen til Bentes gensere Hans og Anna som har tatt utgangspunkt i hvitsømsbroderier fra Nordmøre og bruker gjenkjennelige motiver også fra Nordmørsbunaden. Dette er vakre mønstre som pynter opp og vi ser genseren som et stasplagg. Her er det også potensiale for å omarbeide deler av mønsteret til småplagg og andre interiørgjenstander.  

Nordmørsmusea berømmer innsatsen til Bente og ser fram til å samarbeide med strikkemønsterdesigneren om å skape en Nordmørsmotivkolleksjon for lansering våren 2024!

Scroll til toppen