Strikkemønsterkonkurransen

Strikkemønsterkonkurransen

Strikkemønsterkonkurransen 

Med utgangspunkt i våre tradisjoner, kulturhistorie og landskap skal mønsteret gjenspeile Nordmøre. Mønsteret skal være til en genser eller en kofte. Du kan hente inspirasjon fra det du ønsker i vår kulturarv og vårt kulturlandskap. Boltre deg i fargene du finner i vårt vakre og storslåtte landskap, og skap noe som gjenspeiler Nordmøre!

Premie: 5000 kroner og årskort på museet i 3 år (verdi 1500 kroner).

Nordmørsmotiv

Nordmørsmusea utlyser en strikkemønsterkonkurranse for en genser eller kofte med temaet «Nordmørsmotiv.» Vi ønsker et mønster til voksen, enten i unisex eller i herre og dame modell. Det skal strikkes et prøveplagg samt utformes et skrevet mønster med diagram. Mønsteret må inkludere informasjon om garnet, type, farger og mengder, opptegnet diagram for mønsterstrikk og pinnestørrelser.

Juryen består av ansatte i Nordmørsmusea. Plagget og mønsteret skal leveres til Nordmørsmuseas hovedkontor i Storgata 19, 6509 Kristiansund.

Konkurranseregler

1. Deltager må levere både strikkemønster og ett eksemplar av plagget innen 15.august 2023. Det skal leveres inn ett eksemplar av plagget i valgfri versjon. Hvis mønsteret har både dame og herre versjon, så må det følge med mønster til begge versjoner.

2. Nordmørsmusea får enerett på å selge mønsteret, strikkepakker og ferdig strikkede plagg og inntektene tilknyttet dette i 10 år, før mønsterdesigner kan bruke mønsteret fritt. Museet vil fremdeles ha rett til å bruke mønster og andre produkter utviklet med utgangspunkt i mønsteret som en del av sine produkter etter den tid.

3. Navn på designer vil bli synliggjort i oppskriften, varer med designet og markedsføring tilknyttet denne.

4. Plagget skal strikkes i norsk ull.

5. Museet får rett til å omarbeide mønster i andre varianter til for eksempel barnestørrelser og mindre strikkede plagg. Museet kan også bruke motiv fra mønsteret til trykk på forskjellige salgsvarer. Eksempler kan være kunsttrykk, postkort eller kopper.

Frist

15. august 2023

Scroll til toppen