Portrettarkiv etter fotograf Peder Halås

Portrettarkiv etter fotograf Peder Halås
Portrett. Halås fotoarkiv

Nordmøre museum har fått i gave et portrettarkiv på hele 2140 bilder etter fotograf Peder Halås (1912-1978), som drev fotoforretning på Tingvoll 1935-1970. Museet har fått mye hjelp fra publikum for å finne ut hvem personene på Halåsbildene er. Flere ringpermer med bilder ble lagt ut flere steder i Tingvoll og i Angvik. Per Hoseth i Hoseth Transport sørget for å transportere bildene fra Kristiansund til Tingvoll.

For Tingvoll/Meisingset utgjør dette tre kasser glassnegativer og negativfilm. Bildene er digitalisert og mange vil bli publisert på nettstedet www.fylkesfoto.no etterhvert.

Regionkonservator Odd W. Williamsen leder prosjektet. Nordmøre museum har som en av sine oppgaver å sikre Nordmøres visuelle historie gjennom registrering, oppbevaring og formidling av eldre billedmateriale. Mye av vår felles hukommelse og kunnskapen om den nære historia ligger i gamle foto. Verdien øker drastisk når vi har navn, hendelser og årstall knyttet til bildene. Vi håper derfor fortsatt på publikums hjelp, søk på fotografens navn: Halås på www.fylkesfoto.no.

Scroll til toppen