Latjo drom - Avlyst

En liten utgave av Glomdalsmuseets permanente utstilling Latjo drom

Latjo drom - Avlyst
Utstillingen Latjo Drom. Foto: GLOMDALSMUSEET

OBS!

Vi er nødt å avlyse utstillingen på grunn av manglende utstillingslokaler. Vi jobber med å finne ny dato for utstillingen og vil komme tilbake med mer informasjon så raskt som mulig.

Latjo drom

Vandreutstillingen Latjo drom viser noen grunntrekk ved romanifolket/taterne: handels- og håndverkstradisjonen, språket, musikken og familiesamholdet. En mindre del handler om myndighetenes politikk for å få slutt på deres reisende livsform.

Taterne/romanifolketen er en av landets fem nasjonale minoriteter. De har vært i skandinavia i fem hundre år. Vandreutstillingen tar opp de samme temaene som de den permanente nasjonale utstillingen om romanifolket/taterne presenterer på Glomdalsmuseet. Utstillingen er laget i samarbeid med romanifolket/taterne og to av deres egne organisasjoner, Taternes Landsforening og Landsorganisasjonen for romanifolket.

Nils Fredriksen Bakke

Nils Bakke (1887-1969) var omreisende norsk folkemusiker kjent for sitt virtuose spill på fiolin og hardingfela. Han bodde mange år på Innlandet i Kristiansund. Det ble reist en minnestein på hans gravsted i 1989 og han har fått ei gate oppkalt etter seg.
Han drev undervisning, samt komponerte Markussvingen, Tahiti og Soloppgangen. Han komponerte også den kjente valsen Draum.
På utstillingen blir det stilt ut hardingfela «Sigrid» til Nils Bakke, fra Nordmøre museums samling.

Foredrag

I forbindelse med utstillingsåpning Latjo drom, vår seniorforsker Odd Williamsen holder foredrag om Nils Bakke, lørdag 23.april.

Nils Bakke Hardingfele

Åpningstid

Mer info kommer

Scroll til toppen